‹ Katso kaikki tuotteet

Hirssi, luomu

Luomuhirssi

Hirssi on luontaisesti gluteeniton vilja, jota viljellään nykyään Intiassa, Kiinassa ja jopa Euroopassa saakka. Hirssi sisältää runsaasti magnesiumia ja rautaa, ja on hyvä hiilihydraatti gluteenia välttävälle liikkujalle. Luomuhirssistä voi valmistaa helposti pehmeän ja makean puuron lisäämällä joukkoon esimerkiksi kuivattua aprikoosia. Hirssi sopii keitettynä myös erinomaisesti salaattien sekaan tai ruuan lisukkeeksi quinoan ja riisin tapaan.

Valmistusohje:

Laske 1 dl hirssiä ja 3 dl vettä per annos.
1. Huuhtele hirssi kylmässä vedessä ja kaada se sitten kiehuvaan veteen.
2. Keitä 25 minuuttia

Ravintosisältö / 100 g:

Energiaa, 1493 kJ / 357 kcal
Rasvaa, 3,9 g
Hiilihydraatit, 68,8 g
Ravintokuitua, 3,8 g
Proteiinit, 9,8 g

Parhaan maun takaamiseksi säilytä viileässä (5-15 °C) ja kuivassa.


Alkuperämaat ja parasta ennen päiväykset:

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä tuotteista: