Ilmainen toimitus lähimpään postiin tai pakettiautomaattiin yli 75 €:n ostoksista!

Simppeli sormiruokakeittiö: Terveisiä Simppelistä sormiruokakeittiöstä!

Tänään meillä oli apukokkini kanssa ”maista ja paista” –päivä. Avasimme nimittäin Nutlyltä tulleen paketin, herkuttelimme sisällöllä ja minun tehtäväkseni jäi ideoida resepti sen pohjalta, mitkä maut olivat eniten kaksivuotiaan apulaiseni mieleen. Aprikoosi ja macadamiapähkinät veivät voiton tällä kertaa, joten kehittelin niistä keksin kaikkein pienimpien iloksi. Vaikka saa näitä isommatkin ihmiset syödä. Itse taisin rohmuta näistä puolet.

Nutly

Aineksien puolesta nämä sopivat viisi kuukautta täyttäneille, sillä viljoja THL ei ennen tuota ikää suosittele aloitettavaksi. Pähkinäthän saa maistattaa jo vaikka nelikuiselle. (linkkiupotus ”Vauvat ja pähkinä –postaukseen teidän sivuilla)

Ikäkuukausien lisäksi tulee löytyä kuitenkin myös taitoja, joten ennen kuin tarjoat näitä keksejä aivan pikkuiselle, tutustu sormiruokailuun vaikka blogini ”Sormiruokailun ABC” –osiossa.

Nutly

 

PIKKUIHMISTEN APRIKOOSI-PÄHKINÄKEKSIT (10 kpl) 

NÄITÄ TARVITSET:
100 g Nutlyn kuivattuja aprikooseja
1 dl vettä
1 dl kookosmaitoa
10 kpl Nutlyn macadamiapähkinöitä
1,5 dl kaurahiutaleita

*** TILAA NUTLYN LUOMUAPRIKOOSIT & MACADAMIAT NYT TÄSTÄ ***

NÄIN TEET SEN:
Laita aprikoosit ja vesi kattilaan, anna kiehua viisi minuuttia. Tarkkaile ettei vesi pääse loppumaan, lisää sitä tarvittaessa.

Aprikoosien pehmentyessä, laita kookosmaito ja macadamiapähkinät blenderiin.

Jos sinulla ei ole tarpeeksi tehokasta blenderiä, murskaa pähkinät morttelissa tai laita ne pussiin ja nuiji hienoksi murskaksi vaikka kaulimen avulla. Lisää vasta sitten kookosmaito.

Tyyli on vapaa ja tärkeää on vain se, että pähkinät menevät kunnolla murskaksi. Liian isot pähkinänpalat ovat tukehtumisriski pienelle lapselle.

Lisää aprikoosit pähkinämurskan ja kookosmaidon sekaan ja surauta pehmeäksi massaksi. Tämä sujuu myös sauvasekoittimen avulla.

Lisää kaurahiutaleet massan joukkoon. Anna turvota muutama minuutti.

Taikina on tahmeaa, joten sen käsittely on helpointa hieman kostein käsin. Muotoile taikinasta kymmenen palloa, laita ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja litistä hiukan.

Paista keksejä 200 asteessa 12 minuuttia.

*** LUOMUAPRIKOOSIN & – MACADAMIAN LÖYDÄT NUTLYN VERKKOKAUPASTA – TILAA HETI ***

Nutly

 

 

{[{ notification.title }]}

{[{ notification.message }]}
{[{ notification.link.message }]} ›